Letbane til Mols

Det fanger jævnligt mit øje, når jeg kigger på et kort over Århus og omegn, at der ikke er ret langt fra Risskov til Skødshoved på den modsatte side af Århus Bugten. Ca. 4 km vand adskiller de to steder.

Men de to steder er en verden fra hinanden. Men hvorfor ikke ændre det? En ny letbane fra Den Permanente og langs Nordre Strandvej frem til Egåen og derefter i en 4-6 km tunnel til Mols vil gøre en verden til forskel.

letbane til mols 2

Mols vil blive åbnet op for borgerne i Århus, som vil kunne tage cyklen med toget og befinde sig i naturskønne omgivelser tæt på Mols Bjerge på ingen tid. Og den anden vej kan man bo på Mols og arbejde i Århus uden at skulle køre de ekstra 40-50 km hver vej over Rønde.

Jeg er udmærket klar over, at samfundsøkonomien i en sådan linjeføring næppe vil være rentabel fra dag 1. Men som med Ørestaden vil letbanen være med til at skabe den nødvendige vækst. Letbanen er altså nødt til at komme først, for at der kan komme vækst på Mols. Langt nok ude i fremtiden vil letbanen endda kunne forlænges til Ebeltoft.